Vergeet ‘out with the old, in with the new’. Upcycling maakt ‘oude producten’ terug nieuw, van afval tot must-haves. Door extra waarde te creëren, zonder extra afval te creëren of energie te verspillen. Wij geven elk object een nieuw ontwerp en doel, met respect voor het unieke en authentieke karakter. 

The only way is UP

IWAS zoekt schoonheid in een waaier van afvalmaterialen. Een rubberen band, glazen fles of juten koffiezak heeft het potentieel om een echte must-have te worden. Onze partners in Indië en Indonesië verzamelen afvalproducten zodat dat niet op een vuilnisbelt terechtkomen.

Upcycling vs. recycling

Het verschil tussen upcycling en recycling? Oude materialen zoals glazen flessen, rubberen banden en juten koffiezakken krijgen een nieuw doel op een creatieve manier. Met respect voor de unieke, originele eigenschappen van het materiaal en door middel van vakmanschap en slim design. Terwijl recycling een energie-intensief proces is dat producten herleidt tot ruwe grondstoffen, zodat die hergebruikt kunnen worden.