Ons verhaal

Let’s move on UP

Vergeet ‘out with the old, in with the new’. Wij maken het oude terug nieuw, door afval te upcyclen tot must-haves. Door extra waarde te creëren, zonder extra afval te creëren of energie te verspillen. Wij geven elk object een nieuw ontwerp en doel, met respect voor het unieke en authentieke karakter. Upping is the new new.

Van afval tot must-have

Wij zoeken schoonheid in een waaier van afvalmaterialen. Een rubberen band, glazen fles of juten koffiezak heeft het potentieel om een echte must-have te worden. Onze partners in Indië en Indonesië verzamelen afvalproducten zodat dat niet op een vuilnisbelt terechtkomen.

Upcycling is not recycling

Upcycling specialist IWAS geeft afval zoals glazen flessen een tweede leven. Het verschil tussen upcycling en recycling? Wij geven oude materialen zoals glazen flessen, rubberen banden en juten koffiezakken een nieuw doel op een creatieve manier. Met respect voor de unieke, originele eigenschappen van het materiaal en door middel van vakmanschap en slim design. Terwijl recycling een energie-intensief proces is dat producten herleid tot ruwe grondstoffen, zodat die hergebruikt kunnen worden.

Hand-made with love

Al onze producten zijn handgemaakt door lokale kunstenaars in Indië en Indonesië. Wij geven terug aan hun gemeenschappen door duurzame werkgelegenheid te bieden en door het werk van deze lokale gemeenschappen te waarderen. Ieder van onze upcycling partners maakt deel uit van een groter verhaal.

What we’ve been UP to

46

Duurzame werkgelegenheid
voor 46 lokale families

41

41 ton afval
gered van de vuilnisbelt

102

Onderwijs voor 102
kansarme kinderen