Onze Missie

IWAS Products

Onze Missie

IWAS is een platform voor geüpcyclede producten en herwerkt afval tot toffe gebruiksobjecten. Wij doen niet aan liefdadigheid, wij maken mensen sterker. Daarom gaat onze opbrengst naar duurzame creatie van jobs en naar organisaties die upcyclen. We willen dat iedereen wint. Het afvalprobleem volledig oplossen zullen we niet doen, maar misschien wel een beetje! Daarnaast nemen we vooral de tijd om stil te staan bij al het moois op deze planeet dat het redden waard is; lange strandwandelingen, adembenemende zonsondergangen en eindeloze gesprekken met jarenlange vrienden.

Wat doen we?

Dit deden we terwijl jij aan het winkelen was:

46

lokale families aan
het werk gezet

41

Ton minder
op de afvalberg

102

Kansarme kinderen
op de schoolbanken

Onze upcycling partners

Je aankoop steunt rechtstreeks de ambachtsmannen - en vrouwen en hun familie die jouw product maakten. Ontmoet de mensen, de gemeenschappen die het product maken waar jij van houdt.

MESO Design

MESO Design werkt samen met lokale gemeenschappen. Op deze manier lossen ze lokale, sociale problemen op door middel van tewerkstelling en onderwijs. Hun maatschappelijk verantwoorde aanpak stimuleert nieuwe economische prikkels en garandeert een lange-termijn voordeel voor alle belanghebbenden.

Sapu Upcycle

SAPU Upcycle zet hard in op het delen van kennis over duurzaam design en lokale milieukwesties. Door middel van upcycling workshops voor scholen en gemeenschappen, samenwerking met lokale overheden en de ontwikkeling van duurzame kwaliteitsproducten, dragen ze hun steentje bij.

XS Project

XSProject is een non-profitorganisatie die werkt aan het verbeteren van het leven van arme gezinnen in Jakarta door het bewustzijn op scholen en bedrijven te vergroten. De verkoop van XSProject-producten ondersteunt gemeenschapsprogramma's in Indonesië, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Onze partners

IWAS startte met een droom, eentje die zoveel fijner is als je hem kan delen. Deze partners maken samen met ons deze droom waar.

Het IWAS Team

Dromers en doeners, samen proberen we met IWAS het verschil te maken.

Dries Moens

Co-Founder

Dale Menezes

Co-Founder

Maurice Britto

Co-Founder

Nico De Wilde

Co-Owner

Jurgen Holvoet

Marketing

Ontdek onze upcycled producten