Samen met Luminus maken we het verschil

We schreven het al vaker: een droom is des te mooier als je hem kan delen. Daarom zijn onze klanten en partners heel belangrijk in de verdere uitbouw van de IWAS droom. We spraken onlangs met de fijne mensen van Luminus en verschenen als Verschilmaker op hun blog. Dat kunnen individuen, initiatieven of organisaties zijn die zich op een duurzame, groene manier inzetten voor een bepaalde problematiek.

Waar maken we met Luminus het verschil? Dat lees je uiteraard in het interview!

Wat doet IWAS nu concreet?

Enerzijds ondersteunen we de producent in India en Indonesië op technisch, logistiek en financieel vlak zodat hij voldoende kan produceren. Daarnaast gaan we in Europa op zoek naar distributeurs, die de producten wíllen verkopen. Eens de producent voldoende volume haalt om rendabel te zijn, wordt IWAS puur een platform dat de machine doet blijven draaien, zonder er geld in te pompen.

De afvalberg verkleinen

Naar schatting hebben we vandaag een kleine 45 ton van de afvalberg gered. Bovendien hebben we 46 lokale families aan het werk gezet en kregen we al 102 kinderen in vooral Indonesië daadwerkelijk op de schoolbanken. Fantastisch, toch? En de impact is direct voelbaar: een recente bestelling van een commerciële partner voor een eindejaarsactie is goed voor 32.000 bierflesjes die worden omgevormd tot theelichtjes, of om en bij de 6 ton aan glas!

Steun voor de locals

Met de winst steunen we de lokale gemeenschappen. Zo wordt het afval verzameld door de locals in Indonesië, die het tegen een eerlijke prijs aan ons verkopen. Met dat geld moeten de afvalophalers hun kinderen verplicht naar school sturen, zodat de kleinsten al van jongs af aan kunnen werken aan een mooie toekomst. Wij zorgen voor de schoolmaaltijden, boeken en uniformen. In India investeert de fabriek dan weer in lokale initiatieven zoals een beach clean-up.

Lees het volledige artikel via Luminus of ontdek jouw Luminus-klantenvoordeel .
Met dank aan Luminus voor het interview en de foto’s. Thanks for sharing the dream!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *