The only way is up, so upcycle

We leren het best wanneer we vooral niet weten dat we aan het leren zijn. Dat geldt zeker voor kinderen. Laat ze kind zijn en sla ze niet om de oren met de grotemensenproblemen. Die krijgen ze sowieso nog op hun bord. Doe leuke dingen met hen. Dingen waardoor je kinderen onbewust creatief en bewust maakt. Fun verzekerd.

In deze blog 5 leuke ideeën om kinderen creatief en bewust bezig te laten zijn.
En er zelf ook plezier aan te beleven. Hé, ’t is krokusvakantie …

1. Maak een geheim boek

Hoe heerlijk is het niet om je spulletjes te kunnen verbergen voor je ouders. Je stiekeme schatten kunnen verstoppen. Snijd voorzichtig een vorm uit de bladzijden van je boek en klaar. 

2. Creëer sfeer

Veel producten kun je tegenwoordig kopen in mooie, glazen flessen of potten. Er al eens aan gedacht om een rondslingerende, “oude” sliert kerstlampjes in zo een fles of pot te doen? Van een mysterieus, fantasievol, magisch nacht- of sfeerlampje gesproken.

3. Een versleten jeans

Eindeloze mogelijkheden. Heb je een hond, dan leg je een knoop in de afgeknipte pijpen en je beestje heeft een nieuw, favoriete speeltje. Gegarandeerd.
Nadat je de pijpen afknipte, kun je het afgeknipte einde dicht stikken en eenvoudig pimpen tot een hip, denim draagtasje. 

4. De coolste kalender ever

Je kent ze wel, die kleurenwaaiers die je in schilder- en decoratiewinkels voorgeschoteld krijgt als je kleuren gaat kiezen voor je verf. Wel, die dingen worden vaker geüpdatet dan je denkt. Wat betekent dat de oude overbodig zijn. Wanneer je de kleurkaartjes gaat verknippen en op grote vellen papier plakt zoals bij een maandkalender, dan heb je in no-time de coolste kalender ever. Eentje die je wel wil bijhouden en aanvullen.

5. Droomlabels

Droom je van verre reizen? Dan kan een oude atlas en een bolletje touw het “veraf” dichterbij brengen. Knip uit de oude kaarten leuke labels zoals je die aan een reiskoffer zou hangen. Waar je ze allemaal hangt en waarvoor je ze allemaal gebruikt … 

“Imagination takes you everywhere”. Einstein zei het al.

Alles begint met een tocht door je verbeelding. De crea-tips kreeg je om je op weg te zetten.
Misschien krijg je de smaak te pakken. 

Droom, denk, durf, doe. Zo ontstond ook IWAS

En we dromen nog elke dag. Dat meer en meer mensen onze droom delen, doet deugd.

Blijf onze droom delen.

#IWAS #sharethedream #upcycle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *