Verklein de hoop, vergroot de hoop

Kleiner wordende afvalbergen, minder grondstoffen die moeten worden aangeboord, verminderde uitstoot en vervuiling. Producten upcyclen doet trouwens niet enkel goed voor milieu en klimaat, het heeft ook zijn voordelen op sociaal en persoonlijk vlak. Daar kunnen we bij IWAS alleen maar blij om zijn. Vandaar dat we onze droom zo gepassioneerd willen delen.

Verklein die berg afval, geef een tweede leven
In India, en Indonesië, krijgen veel afgedankte zaken de stortplaats niet te zien en worden ze door onze partners letterlijk uit de goot gehaald. Glazen flessen, plastic
verpakkingen en spandoeken, koffiezakken … We voorkomen een stapel extra “afval” op het stort. Een nieuw leven. Een stukje van onze droom die jij misschien wel deelt, met jezelf of iemand anders. 

Neem een kijkje in de webshop.

Ook worden natuurlijke bronnen veel minder uitgeput in het proces van de upcycling. We werken met materialen die hun uitstoot hadden toen ze hun eerste leven kregen. Voor hun tweede blijft nieuwe uitstoot zo beperkt mogelijk, worden zo weinig mogelijke natuurlijke bronnen en grondstoffen extra belast en aangetast. Er wordt al heel wat gevraagd van onze planeet. 

Vakmanschap en inventiviteit
Bij ons staan we technologisch en machinaal gezien al zo ver dat het echte “ouderwetse” vakmanschap verloren ging. In onze partnergebieden is men noodgedwongen nog op die ouderwetse manieren aangewezen, maar wat de mensen er verwezenlijken, is enkel een ode aan dat vakmanschap. Het maken, vermaken, hermaken. IWAS ondersteunt de lokale ondernemers en lokale projecten. Zo ontstaat een wisselwerking tussen alle betrokken partijen en de lokale bevolking.
De afgedankte producten zwengelen ook de mensen hun creativiteit aan. Flessen als drinkglazen, theelichthouders … een nieuw leven geven, in stijl, da’s knap. En het blijft voor IWAS niet bij de flessen. Een uitbreiding van het aangeboden gamma staat op stapel. 

Je wordt rijk
Niet puur in harde, kille cash, maar in that heart-warming feeling dat je iets met producten uit Indonesië deed voor de planeet en de lokale projecten die zo een stap voorwaarts in de samenleving zetten, die tot zelfontplooiing leiden. En geen bijdrage of inspanning die te klein is. Het kan je misschien ook aanzetten eens iets uit te proberen met een oud meubelstuk of kledij en wat pins op Pinterest. Met IWAS haal je voorwerpen in huis met een sterk sociaal verhaal en in dat opzicht dus zeker one of a kind.

Blijf jezelf ontwikkelen en kansen geven. Door onze partners ook die kans te geven, deel jij de droom waarvoor en waardoor wij in actie kwamen.

#sharethedream, (y)our dream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *